• INOVA is op zoek naar lesassistenten!

    Ben jij degene die ons team komt versterken?

OVER INOVA

INOVA vluchtelingenhulp is een onafhankelijke Stichting actief in de regio Alkmaar, gemeenten Alkmaar, Dijk & Waard, Heiloo, Bergen, Castricum Uitgeest en in de IJmond gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

In deze gemeenten begeleiden we statushouders tijdens hun integratie en inburgering. Dat doen we door middel van individuele begeleiding, sociale activering en groepstrainingen.

EdINOVA verzorgt diverse taalcursussen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouders.

Woon je in Alkmaar, Beverwijk, Hoorn, Velsen of omgeving?

Heb je affiniteit met de Nederlandse taal en wil je andere mensen helpen bij het beter leren van de Nederlandse taal? Word dan lesassistent bij INOVA!

Wat doet een lesassistent?
Als lesassistent begeleid je een keer per week een klein groepje cursisten. Samen oefenen jullie de Nederlandse taal. De cursisten volgen taalles bij INOVA. Met jouw groepje ga je aan de slag met de instructies van de taaldocent.

Wie begeleid je?
Je begeleidt mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, lezen en schrijven. Dat zijn veelal statushouders of migranten maar ook expats die hun vaardigheden willen opfrissen.

Hoeveel tijd ben je kwijt?
Gemiddeld drie uur per week. Vanuit INOVA krijg je een training en begeleiding.

Naar aanmeldformulier