• Locatie Alkmaar

OPEN LEERCENTRUM (OLC) ALKMAAR
Op maandagmiddag en woensdagmiddag (van 13.00 tot 15.30 uur) kun je bij het Open Leercentrum op onze locatie in Alkmaar terecht voor gratis lessen om je Nederlands te verbeteren!

Wat doen we?
In het open leercentrum oefenen we vooral met spreken en schrijven.

Voor wie is het?
Op maandag: cursisten met niveau A1+ (als je bijna het niveau van het inburgeringsexamen hebt).
Op woensdag: cursisten met niveau 2+ (als je geslaagd bent voor je inburgeringsexamen, of als je studeert voor je staatsexamen).

Hoe kun je je aanmelden?
Gewoon langskomen bij het lokaal! Dan krijg je van ons een advies. Je kunt ook direct meedoen.

  • maandag: lokaal 510A van 13.00 tot 15.30 uur
  • woensdag: lokaal 502 van 13.00 tot 15.30 uur

Je mag ook een mailtje sturen voor je langskomt. Voor de maandag naar olcmaandag@gmail.com, voor de woensdag naar olcwoensdag@gmail.com.

Het Open Leercentrum in de bibliotheek te Alkmaar gaat online!

Het Open Leercentrum (OLC) biedt gratis hulp bij het leren van de Nederlandse taal. Normaal doen we dit vanuit de centrale bibliotheek Alkmaar, maar in de anderhalve-meter-samenleving is dat lastig. Daarom gaan we door op het internet als het OLC-online.

In het OLC-online heb je een video-gesprek met een van onze vrijwilligers om samen de Nederlandse taal te oefenen. Je kunt bijvoorbeeld werken aan conversatie, je uitspraak, of je grammatica verbeteren. We kunnen ook helpen met huiswerk.

Je kunt je aanmelden voor jezelf alleen, maar als je wilt kun je ook 1 of 2 anderen (bijvoorbeeld mensen uit je klas, of familieleden) meenemen naar het videogesprek. Dit is handig als jullie hetzelfde niveau hebben.

Het OLC gebruikt het programma Whereby.

Een video-gesprek bij het OLC-online duurt in principe 1 uur, op donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Maar een andere dag of tijd is bespreekbaar.

Je kan je per e-mail aanmelden bij: leercentrum.alkmaar@gmail.com

Na deze aanmelding ontvang je een e-mail met verdere uitleg en instructies.

Het Open Leer Centrum in de bibliotheek Alkmaar Centrum is opgezet in 2015 als gezamenlijk project van Bibliotheek Kennemerwaard en INOVA. De bibliotheek stelt ruimte en lesmaterieel ter beschikking, INOVA zorgt voor vrijwilligers en hun vakinhoudelijke ondersteuning. Het OLC in de bibliotheek is tijdelijk gesloten en gaat online verder.