• Nieuws

Wil en kan je werken? Kijk op RefugeeWork | Home

De achterblijvende arbeidsmarktpositie van statushouders baart de minister van SZW zorgen.

Er is werk. Maar statushouders komen lastig aan het werk, dat is niet goed voor hen, maar ook slecht voor werkgevers. Zeker in deze tijden van arbeidskrapte. Vandaar dat SZW een subsidie heeft verstrekt voor het platform RefugeeWork een samenwerking tussen Vluchtelingen Werk Nederland de Start Foundation. RefugeeWork is een matchingsplatform voor alle werkzoekende vluchtelingen en voor bedrijven die ervoor open staan iemand met een vluchtelingenachtergrond aan te nemen. Het is een instrument om succesvolle arbeidsparticipatie te verhogen door middel van een match op vaardigheden.

Als je begeleiding krijgt van INOVA of NT2-les volgt bij edINOVA en je hebt ondersteuning nodig bij het contact leggen met RefugeeWork vraag je maatschappelijk begeleider INOVA of je trajectbegeleider van edINOVA je hierbij te helpen.

Veel succes!

Vacatures

Vanwege uitbreiding van onze werkzaamheden gaan we onze personele bezetting uitbreiden en hebben we de volgende vacatures:

Voor meer informatie zie vacatures.

Voor wie Oekraïense vluchtelingen weet die willen kennismaken met de Nederlandse taal.

Luister en leer
‘Luister en leer’ is een taalprogramma dat kosteloos door uitgeverij Kleurrijker beschikbaar is gemaakt voor alle vluchtelingen uit Oekraïne.
Om kennis te maken met de Nederlandse taal; alleen of met een vrijwilliger/ docent.

Kijk op de site van Edinova voor meer informatie

Op donderdag 10 februari opende het multifunctionele centrum Sluis 751 officieel haar deuren. De locatie op de Lange Nieuwstraat is een open, toegankelijke en gastvrije plek waar inwoners van jong tot oud met vragen op het gebied van zorg en welzijn terecht kunnen. Wethouder Marianne Steijn opende het centrum.

Op de nieuwe locatie is er ruimte voor dagbesteding voor inwoners die een beroep doen of hebben gedaan op de geestelijke gezondheidszorg. Inwoners zonder directe hulpvraag zijn ook van harte welkom. Voornamelijk staat de ruimte voor ontmoeting centraal.

Partijen INOVA & EdINOVA, Reakt, Buitengewoon, IJmond Werkt!, het Sociaal Wijkteam Velsen, Welzijn Velsen, Lunchroom Sluis 751, Mee & de Wering, RIBW K/AM, Socius en De Herstelacademie werken in Sluis 751. De locatie biedt ruimte voor workshops en vergaderingen, en er zijn kleinere bedrijven te vinden die inwoners financieel en gezond vooruit kunnen helpen.

Inwoners kunnen makkelijker afspraken maken voor werk, dagbesteding, vrijwilligerswerk, financieel fit of zorg, doordat het pand van Sluis 751 centraal gelegen is in IJmuiden. Bovendien kunnen Velsenaren in de zaak, en binnenkort buiten op het terras, genieten van lokale producten.

Interview op de lokale tv-zender RTV Seaport (IJmuiden) over de nieuwe inburgeringswet.

Wethouder Marianne Steijn laat zich interviewen.

Ook Iris Blok en Mustafa Taha van INOVA en EdINOVA komen aan het woord en vertellen over de praktijk.