• Open Leercentrum

Het Open Leercentrum van Edinova

Het OLC op maandag en woensdag

Op maandagmiddag en woensdagmiddag kun je bij het Open Leercentrum terecht voor gratis lessen om je Nederlands te verbeteren!

Tijd: van 14.30 uur tot 17.00 uur
Plaats Tesselschadestraat 17, lokaal 1 (maandag) en lokaal 2 (woensdag).

Wat doen we?
Spreken, schrijven, grammatica, nieuwe woorden leren.

Wat doen we niet?
Examentraining. Denk ook hieraan: het OLC alleen is niet genoeg om inburgeringsexamen of staatsexamen te doen

Voor wie is het?
Op maandag: cursisten met niveau A1+ (als je bijna het niveau van het inburgeringsexamen hebt).
Op woensdag: cursisten met niveau A2+ (als je geslaagd bent voor je inburgeringsexamen, of als je studeert voor je staatsexamen).

Hoe kun je je aanmelden?
Kom gewoon naar het lokaal. Je mag altijd een les proberen. Je mag ook een mailtje sturen.

Voor de maandag naar olcmaandag@gmail.com

voor de woensdag naar olcwoensdag@gmail.com

Open Leercentrum in de bibliotheek van Alkmaar

Het Open Leer Centrum zit in de bibliotheek in het centrum van Alkmaar en bij de vestiging van EdINOVA in Alkmaar: Rekere 16.

In de bibliotheek
Vrijwilligers van Edinova helpen je met het leren van de Nederlandse taal. Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom in het Open Leercentrum in de bibliotheek Alkmaar-centrum om te oefenen in lezen, gesprekken voeren, of de regels van het Nederlands te leren. In coronatijd gaat de ondersteuning online door. In verband met de coronamaatregelen is er een maximum van 4 deelnemers en is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via leercentrum.alkmaar@gmail.com

Online gesprekken
Het OLC biedt online hulp in de vorm van videogesprekken, waarin je de taal kunt oefenen samen met vrijwilligers van het OLC. Je kunt oefenen met het voeren van gesprekken, je uitspraak verbeteren, of stukken tekst online lezen. Ook kun je grammatica bespreken en oefeningen maken.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een individueel gesprek. Of voor gesprekken samen met 1 of 2 andere deelnemers. Een online videogesprek bij het OLC-online duurt ongeveer 1 uur. Het tijdstip van de afspraak gaat in overleg. Je kunt je aanmelden via: leercentrum.alkmaar@gmail.com