• Locaties

In Alkmaar kunt de INOVA locatie vinden op de Tesselschadestraat 17.
De Tesselschadestraat is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van dichtstbijzijnde treinstation (1,2 km).
INOVA werkt nauw samen met de wijkcentra en sociaal-maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties in Alkmaar en omgeving.
INOVA Alkmaar werkt nauw samen met de BUCH-HAL gemeenten, Zaffier en sociaal-maatschappelijke organisaties en wijkcentra in de regio.

In Heerhugowaard vind je INOVA op twee locaties, een in het chalet op de Klamp (De Gording 18a) en de ander in Het Zakenstation op het Stationsplein 99.

Sinds 2013 is INOVA gevestigd in Beverwijk. Deze locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, direct tegenover het station! Ook EdINOVA is op deze locatie gevestigd.
Sinds 2021 is INOVA net als edINOVA ook op 2 locaties in Velsen/IJmuiden gehuisvest.

Ter voorbereiding op de nieuwe wet inburgering biedt Edinova in samenwerking met INOVA een integraal traject aan statushouders. Dit traject is gericht op verschillende leerroutes voor de statushouders; de leerroute ‘Zelfstandig met Taal’, de leerroute ‘B1’ en de leerroute ‘Onderwijs’. Taallessen worden gecombineerd met een ondersteunend aanbod vanuit INOVA; participatie-trainingen, themagerichte taalondersteuning en coaching naar vrijwilligerswerk, werk of opleiding. Ook verzorgt INOVA diverse trainingen op onder andere het gebied van “Wonen in Nederland”, budgetteren; Gezondheid en Empowerment.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt INOVA in Beverwijk nauw samen met de IJmond gemeenten en andere organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie zoals stichting SPA,

In Hoorn is INOVA gevestigd in het fijne en centraal gelegen Lifebuildersgebouw, op de Dampten 16. Het Lifebuildersgebouw is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van het station.

In dit gebouw zijn diverse sociaal-maatschappelijke organisaties gevestigd waar we mee samenwerken zoals Stichting About a Jacket, Stichting Ayudame. Een pluspunt is ook dat Amira Kindercentrum de opvang voor de kinderen kan verzorgen.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt INOVA in de regio West-Friesland nauw samen met andere organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie, zoals het Taalhuis, Stichting Netwerk, het Vrijwilligerspunt, Vluchtelingenwerk en WerkSaam.

INOVA – locatie Alkmaar

Tesselschadestraat 17

INOVA – locatie Heerhugowaard

Het Zakenstation, Stationsplein 99