• Locaties

Per 30 mei 2022 vestigt INOVA zich samen met edINOVA zich op de Tesselschadestraat 17 te Alkmaar.
De Tesselschadestraat is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en op loopafstand van dichtstbijzijnde treinstation (1,2 km).
INOVA werkt nauw samen met de wijkcentra en sociaal-maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties in Alkmaar en omgeving.
Een van de organisaties is Alkmaar Taal Thuis. Vrijwilligers van Taal Thuis zijn twee middagen per week bij INOVA aanwezig om met nieuwkomers Nederlands te praten.

INOVA Alkmaar werkt nauw samen met de BUCH-HAL gemeenten en WNK en sociaal-maatschappelijke organisaties en wijkcentra in de regio.

Sinds 2013 is INOVA gevestigd in Beverwijk. Deze locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer, direct tegenover het station! Ook EdINOVA is op deze locatie gevestigd.
Sinds 2021 is INOVA net als edINOVA ook op 2 locaties in Velsen/IJmuiden gehuisvest.

Ter voorbereiding op de nieuwe wet inburgering biedt Edinova in samenwerking met INOVA een integraal traject aan statushouders. Dit traject is gericht op verschillende leerroutes voor de statushouders; de leerroute ‘Zelfstandig met Taal’, de leerroute ‘B1’ en de leerroute ‘Onderwijs’. Taallessen worden gecombineerd met een ondersteunend aanbod vanuit Inova; participatie-trainingen, themagerichte taalondersteuning en coaching naar vrijwilligerswerk, werk of opleiding. Dit traject maakt onderdeel uit van een programma Inova uitvoert in opdracht van gemeenten Beverwijk en Heemskerk.

Om de participatie van de inburgeraars te realiseren, aanbod en de begeleiding af te stemmen, werkt INOVA in Beverwijk nauw samen met de gemeenten Beverwijk en Heemskerk en andere organisaties die actief zijn op het gebied van taal en participatie zoals stichting SPA, Sociaal team, de bibliotheek, stichting Welzijn en IJmond Werkt en het WSP.