• INOVA is op zoek naar een gastvrouw/heer voor het ontvangen van gasten op ons kantoor

    Ben jij degene die ons team komt versterken?

INOVA is op zoek naar een gastvrouw/heer voor het ontvangen van gasten op ons kantoor te Hoorn, Alkmaar of Beverwijk. Kom jij ons team versterken?

INOVA is een onafhankelijke Stichting en verantwoordelijk voor de begeleiding van statushouders die zich vestigen in de regio’s Alkmaar; IJmond of West-Friesland in één van de volgende 15 gemeenten

  • Alkmaar, Dijk & Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo
  • Beverwijk, Heemskerk, Velsen
  • Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Koggenland, Opmeer en Medemblik.

INOVA begeleidt en ondersteunt nieuwkomers (vluchtelingen met een verblijfstatus) die zich vestigen in hun nieuwe woongemeente bij hun inburgering en participatie in Nederland. Dat doen we door middel van individuele begeleiding, sociale activering, groepstrainingen (o.a. budgetteren, wonen in Nederland, gezondheidszorg in Nederland) en wijkexcursies.

Stichting EdINOVA is onze zusterorganisatie die diverse taalcursussen verzorgt, waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de statushouders.

De functie

INOVA ontvangt gedurende werkdagen statushouders, cursisten en gasten. Als gastvrouw of gastheer heet je de gasten welkom, je vraagt waar ze voor komen en verwijst door naar de collega waar ze een afspraak mee hebben. Indien nodig wijs je de wachtruimte en schenk je koffie of thee. Tijdens de pauzes van de cursisten zorg je voor koffie en thee. Je houdt de ruimtes waarin gewerkt wordt schoon.

Wat verwachten we van jou

Je bent vriendelijk, gastvrij en kunt communiceren met mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Je bent gemotiveerd, hebt affiniteit met vluchtelingen en hebt een open, lerende houding. Je bent sociaal vaardig, cultuursensitief en bereid om huishoudelijke klusjes op te pakken. Je bent minimaal een dag per week beschikbaar voor minimaal een half jaar.

Wat we bieden

INOVA biedt een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen ontwikkeling. Er zijn volop mogelijkheden om te leren over andere culturen. Je maakt onderdeel uit van een prettig team, waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Daarnaast bieden we diverse trainingen en een reis- en onkostenvergoeding.

Heb je interesse of wil je meer weten over de vacature stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar info@inova-alkmaar.nl. We nemen dan contact met je op.