Samen sterk voor taal en werk

Dit project is bedoeld om vluchtelingen te begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt. Het is bestemd voor gemotiveerde vluchtelingen en migranten die hun inburgeringsdiploma (bijna) behaald hebben en op zoek zijn naar een baan. “Samen Sterk voor Taal en Werk” vindt plaats in samenwerking met Halte-Werk en diverse bedrijven en organisaties in de gemeente Alkmaar. Wij bieden de deelnemers de unieke kans om zich gedurende acht maanden te ontwikkelen op twee componenten:

  • Taal: Onder begeleiding van een docent zullen de deelnemers intensief werken aan de beheersing van de Nederlandse taal;
  • Arbeid: Aan de hand van een portfolio zullen deelnemers gericht aan hun doel werken. Op basis van hun werkervaring (in land van herkomst), educatie en affiniteit zullen de deelnemers een CV opstellen en een realistisch wensberoep schetsen. Wij zullen ze door middel van sollicitatietrainingen, werkbezoeken bij bedrijven en arbeidsstages voorbereiden op de arbeidsmarkt. Ook zullen de deelnemers gedurende het traject werkervaring opdoen middels vrijwilligerswerk. Gedurende het traject worden de deelnemers gekoppeld aan een jobcoach (vrijwilliger).