• INOVA is op zoek naar Trajectbegeleider in Beverwijk en Alkmaar

  voor minimaal 24 uur per week

Stichting EdINOVA zoekt per direct een Trajectbegeleider voor onze locaties te Beverwijk en Alkmaar. Ben jij degene die ons team komt versterken?

De stichtingen INOVA en edINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar, West-Friesland en IJmond. Daar waar INOVA zich richt op de onderdelen (re)integratie, sociale activering, inburgering en vluchtelingenadvies, verzorgt edINOVA de duale inburgering van cursisten die de B1- en Z-leerroute. Onze deelnemers zijn afkomstig uit alle landen over heel de wereld, ook uit Nederland. Steeds zijn we bezig met het beste uit mensen te halen.

Inburgeringsplichtigen leren bij edINOVA de Nederlandse taal op een niveau waarmee ze zich goed kunnen redden in Nederland. Zo kunnen zij sneller deelnemen aan de Nederlandse samenleving. En hebben zij betere kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt.  Een combinatie van leren van de taal en meedoen aan de Nederlandse samenleving is een belangrijk onderdeel van het nieuwe inburgeringsstelsel. Het volgen van een stage of (vrijwilligers)werk zijn daar voorbeelden van.

De functie

Als Trajectbegeleider ben je de intermediair tussen de inburgeraar, de maatschappelijk begeleider van INOVA en de docent van edINOVA. Jij voert een intake en individuele gesprekken met de statushouders waarbij je een zo helder mogelijk beeld vormt van de leervaardigheid, taalniveau, persoonlijke situatie, achtergrond en kwaliteiten. Op basis van je analyse stel je samen met de inburgeraar een leerplan op en stimuleer/ondersteun je hem/haar het plan te realiseren.

Als Trajectbegeleider ben jij hét aanspreekpunt voor inburgeraar voor het gehele traject dat maximaal 3 jaar kan duren en het aanspreekpunt voor maatschappelijk begeleiders, docenten en organisaties waar de inburgeraar participatie activiteiten verricht.

Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk van sociaal maatschappelijke partners en werkgevers in de regio waar INOVA/edINOVA actief is maakt hier onderdeel van uit.

Wie zoeken wij?
Je bent een ondernemende professional met een sociaal-maatschappelijke achtergrond die deze functie op eigentijdse wijze invult. Met de juiste gespreksmethodieken en -technieken kun je de benodigde informatie en de persoonlijke situatie van de statushouder in kaart brengen en de  inburgeraar op zijn/haar ‘eigen kracht’ en verantwoordelijkheid aanspreken. Daarnaast kun je de verzamelde informatie vertalen naar een helder en persoonlijk leerplan, werk je gemakkelijk met de computer en heb je goede kennis van Microsoft Office. Ook ben je communicatief sterk en beschik je over empathisch vermogen.

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, NT2 docent, Sociaal Pedagogische hulpverlening, Sociaal Juridische dienstverlening of vergelijkbaar).
 • Kennis van de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving (inburgering) is een pre.
 • kennis van de regionale sociale kaart en arbeidsmarkt en sociale wet- en regelgeving
 • Je hebt ervaring met arbeidsmarktoeleiding en jobcoaching en/of trajectbegeleiding.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt ervaring of bent bekend met cultuursensitief werken & laag geletterdheid.
 • Je bent analytisch sterk en resultaatgericht.
 • Je beschikt over sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en mobiliseren van de “eigen kracht” van statushouders en het onderhouden van contact met externe organisaties.
 • Verder heb je affiniteit met de doelgroep, houd je van aanpakken en heb je een flexibele instelling.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij

 • Werken in een informele werksfeer met bevlogen en betrokken collega’s
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk, inschaling functieschaal 7 (per 1 januari 2024 minimaal € 2.910,= en maximaal € 4.065,= bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Inschaling op basis van werkervaring en vooropleiding.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB), waarin vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%) zijn opgenomen;
 • Uitstekende pensioenregeling via PFZW
 • Het aantal werkuren kan in overleg worden bepaald, maar is minimaal 24 uur per week.

Enthousiast?
Herken je jezelf in dit profiel en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan direct door een e-mail te sturen naar sollicitatie@inova-alkmaar.nl met als onderwerp “sollicitatie vacature Trajectbegeleider” met bijgevoegd je motivatiebrief, CV en contactgegevens.

Als je meer wilt weten over de vacature stuur dan een e-mail naar sollicitatie@inova-alkmaar.nl. We nemen dan contact met je op.