• INOVA is op zoek naar Maatschappelijk Begeleider Alkmaar (en Beverwijk)

  voor 20-36 uur per week

Stichting INOVA zoekt per direct maatschappelijk begeleiders voor de coaching en begeleiding van vluchtelingen. Kom jij ons team in Alkmaar versterken?

Er ontstaat ook een vacature op onze locatie in Beverwijk voor vervanging tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof (en ouderschapsverlof) van januari tot en met juli 2024.

De stichtingen INOVA en edINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar, IJmond en Westfriesland. Daar waar INOVA zich richt op de onderdelen (re)integratie, sociale activering, inburgering en vluchtelingenadvies, verzorgt edINOVA verschillende taalcursussen voor anderstaligen waaronder taalverhoging, alfabetisering, inburgering en staatsexamen NT2. Onze deelnemers zijn afkomstig uit alle landen over heel de wereld. Steeds zijn we bezig met het beste uit mensen te halen. Zelfstandigheid op het gebied van wonen, meedoen en werk is het doel waar zij naar streven. INOVA en edINOVA ondersteunen hen daarbij.

De functie

Je biedt individuele begeleiding aan vluchtelingen die komen wonen in een van de gemeenten waar wij werkzaam zijn (Alkmaar, Dijk en Waard, Drechterland, Enkhuizen, Koggeland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec). De standplaats van waaruit je de werkzaamheden verricht, is onze locatie in Alkmaar. De standplaats voor de vervanging tijdens zwangerschapsverlof is Beverwijk.

Je begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en de vluchteling in zijn eigen kracht zetten. Je geeft informatie over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Ook begeleid je het huisvestingsproces, regel je de eerste basisvoorzieningen en het aanmelden bij verschillende instanties, zoals de gemeente, zorgverzekeraar, school, huis- en tandarts.

Het bieden van praktische ondersteuning en voorlichting bij vragen en problemen over financiën, onderwijs en gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van je functie. Daarnaast signaleer je psychosociale problematiek, maak je vluchtelingen bekend met andere sociaal-maatschappelijke organisaties. Je werkt daarin intensief samen met vrijwilligers en andere betrokken hulp- en dienstverleners.

Het aantal uur per week is in overleg (20 – 36 uur per week).

Wie zoeken we

 • Je hebt een afgeronde MBO- of HBO-opleiding sociaal werk, sociaaljuridische dienstverlening, maatschappelijke zorg of vergelijkbare opleiding/werkervaring;
 • Je bent sociaal vaardig, cultuursensitief en hebt ervaring in een rol als begeleider;
 • Je communiceert makkelijk met mensen die de Nederlandse taal niet beheersen. Naast Nederlands en Engels, spreek je bij voorkeur nog een 3e taal (bijvoorbeeld Arabisch, Dari, Turks of Tigrinya);
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer (ook om cliënten te vervoeren);
 • Je hebt goede schriftelijke vaardigheden voor o.a. registreren en rapporteren (digitaal) en ook goede mondelinge vaardigheden;
 • Verder heb je affiniteit met de doelgroep, houd je van aanpakken en heb je een flexibele instelling.

Wat bieden wij

 • Werken in een informele werksfeer;
 • Een salaris tussen € 2.389,= en € 3.815,= bruto per maand (CAO Sociaal Werk, schaal 5 of 6) bij een fulltime dienstverband, inschaling afhankelijk van werkervaring en opleiding;
 • Daarnaast een vakantietoeslag van 8% en eindejaarsuitkering van 8,3% en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB).

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan door een mail met CV en motivatiebrief te sturen via Indeed.