Het Open Leercentrum in de bibliotheek te Alkmaar gaat online!

Het Open Leercentrum (OLC) biedt gratis hulp bij het leren van de Nederlandse taal. Normaal doen we dit vanuit de centrale bibliotheek Alkmaar, maar in de anderhalve-meter-samenleving is dat lastig. Daarom gaan we door op het internet als het OLC-online.

In het OLC-online heb je een video-gesprek met een van onze vrijwilligers om samen de Nederlandse taal te oefenen. Je kunt bijvoorbeeld werken aan conversatie, je uitspraak, of je grammatica verbeteren. We kunnen ook helpen met huiswerk.

Je kunt je aanmelden voor jezelf alleen, maar als je wilt kun je ook 1 of 2 anderen (bijvoorbeeld mensen uit je klas, of familieleden) meenemen naar het videogesprek. Dit is handig als jullie hetzelfde niveau hebben.

Het OLC gebruikt het programma Whereby.

Een video-gesprek bij het OLC-online duurt in principe 1 uur, op donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Maar een andere dag of tijd is bespreekbaar.

Je kan je per e-mail aanmelden bij: leercentrum.alkmaar@gmail.com

Na deze aanmelding ontvang je een e-mail met verdere uitleg en instructies.

 

Het Open Leer Centrum in de bibliotheek Alkmaar Centrum is opgezet in 2015 als gezamenlijk project van Bibliotheek Kennemerwaard en INOVA. De bibliotheek stelt ruimte en lesmaterieel ter beschikking, INOVA zorgt voor vrijwilligers en hun vakinhoudelijke ondersteuning. Het OLC in de bibliotheek is tijdelijk gesloten en gaat online verder.

Taal ondersteuning in de bibliotheek