• INOVA is op zoek naar Docent Nederlands als tweede taal (NT2) en/of stagiaire

  (voor Alkmaar en/of Hoorn)

 Wegens groei van onze organisatie zoekt Edinova per direct NT2-docenten. Ben jij een NT2-docent of heb je een onderwijsbevoegdheid of ben je op zoek naar een betaalde stageplaats om je NT2-certificering te behalen? Dan maken wij graag kennis met je.

De stichtingen INOVA en EdINOVA zijn twee onafhankelijke stichtingen, actief in de regio’s Alkmaar, IJmond en Westfriesland. EdINOVA organiseert taal- & inburgeringscursussen en empowermenttrainingen voor migranten en vluchtelingen en taal op de werkvloer trajecten voor bedrijven. Ook bieden wij in opdracht van verschillende gemeenten in Noord-Holland vanaf 2022 integrale inburgeringstrajecten aan voor inburgeraars die de Z-leerroute en de B1-leerroute volgen. Ons team bestaat uit gespecialiseerde NT2-docenten alfabetisering, inburgering en staatsexamen. Persoonlijke ontwikkeling door na- en bijscholing en interne kennisdeling is een essentieel onderdeel van ons personeelsbeleid.

EdINOVA werkt actief samen met maatschappelijk begeleiders en trajectbegeleiders van Stichting INOVA. Ook hechten we veel waarde aan intensieve samenwerking met gemeenten, bedrijven en andere organisaties. Op deze manier dragen we bij aan duurzame integratie en maatschappelijke participatie van migranten en vluchtelingen.

De functie

 • Je verzorgt taal- en inburgeringslessen voor een groep volwassen, gemotiveerde inburgeraars.
 • Je monitort het tempo, taalniveau en de taalontwikkeling van cursisten en houdt de voortgang en presentie bij in ons registratiesysteem.
 • In overleg met de cursuscoördinator stel concrete doelen vast en zorgt ervoor dat de cursisten na afronding met een positief gevoel terug kunnen kijken op hun traject.

Wie zoeken we?

 • Een enthousiaste docent die beschikt over een NT2-certificering of met ervaring in het lesgeven aan anderstaligen en intentie om de NT2-certificering komend jaar te behalen.
 • Je hebt ervaring en/of kennis hebben met en over de verschillende methodieken in dit vakgebied.
 • Je maakt gebruik van verschillende werkvormen binnen de groep. Je hebt aandacht voor differentiatie binnen de les en je weet cursisten te verleiden om de taal in de praktijk te gebruiken.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 2 tot maximaal 9 dagdelen per week (in overleg). Er zijn mogelijkheden voor ochtend, middag, avond en weekendlessen.

Wat bieden wij

 • Een enthousiast en gemotiveerd team, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief.
 • Persoonlijke en inhoudelijke ondersteuning door een docent-coördinator.
 • Periodieke trainings- en intervisiebijeenkomsten op gebied van integrale inburgering, NT2 en participatie.
 • Een arbeidsovereenkomst volgens de cao Sociaal Werk (functieschaal 8) van bepaalde duur met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris tussen de € 2.889,- en €4.040,- o.b.v. 36 uur per week, 8% vakantietoeslag en een 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een uitstekende pensioenregeling via PFZW en een Individueel Keuzebudget (IKB).
 • Een ZZP-overeenkomst behoort ook tot de mogelijkheden met een vergoeding tussen de € 45,- en €57,50 per lesuur en een reiskostenvergoeding.

Stage NT2
Ga je je NT2-certificaat behalen en ben je op zoek naar een stageplaats? Je bent welkom bij edINOVA! Je krijgt individuele begeleiding van een ervaren docent. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het mogelijk om parallel aan je stage bij edINOVA te gaan werken als docent of onderwijsassistent. Ben je in het bezit bent van een lesbevoegdheid (PABO, of 1e/2e-graadslesbevoegdheid)? Dan vergoeden wij je NT2-opleidingskosten als je bij ons aan de slag gaat!

Enthousiast?

Herken je jezelf in dit profiel en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan direct door een e-mail te sturen naar sollicitatie@inova-alkmaar.nl met als onderwerp “sollicitatie vacature NT2 docent” met bijgevoegd je motivatiebrief, CV en contactgegevens. Het aanvragen en opleveren van een VOG en een referentiecheck zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?
Stuur een mail naar sollicitatie@inova-alkmaar.nl of bel met Jarmila Dam (06-80144389)